top of page

Nieuws

Hier lees je over nieuwe ontwikkelingen, en mijn gedachten over wat komen gaat. Ik probeer dat een keer per maand te doen. 

 18 juni
Juli
Augustus


Nu het dan eindelijk zomert vind ik de tijd om hier te schrijven. Als mantelzorger lopen de uren als zand door mijn vingers, vandaar de relatieve stilte. En het wordt nog stiller! De maanden juli en augustus zijn traditioneel mijn vakantiemaanden. Dan laad ik me op, klus in huis, denk aan wat ik nog of weer wil doen. Ik ben niet zo'n reiziger dus je vindt mij niet in verre oorden. 
Ik duik deze zomer onder in mijn eigen oord met kookboeken om heerlijk los te gaan op nieuwe recepten en familie en vrienden te bezoeken en te ontvangen. Ik vermaak me wel met wat ik echt nodig heb: stilte in mezelf en liefde voor en van mijn 'inner circle'. 
Ik wens jullie een heerlijke zomer toe met alles wat jij nodig hebt.
Tot september!

 

 11 mei

Na wat maanden stilte weer een nieuwsflash. Doordat mijn website provider is samengegaan (overgenomen?) met een andere provider ben ik van de leg. Alles werkt anders waardoor ik van mijn bekende paadje word gebracht. Dat is lastig, maar het opent ook weer nieuwe mogelijkheden. Is dat niet met alles zo? Ik merk het ook als mensen iets nieuws ontdekken, bv kundalini yoga en mantra zingen: het is zo anders dan wat bekend is. Vanavond zing ik weer mantra's en er komen mensen waarvoor dit nieuw is. Ik weet dat als zij de harmonie van de heilige woorden kunnen voelen dat zij het nieuwe kunnen omarmen zoals ook ik dat heb gedaan met mantra's zingen en website aanpassen. Her is een 'work in progress'.  

8 Maart

Mantra zingen en ik waren lange tijd geen gelukkig stel. Ik heb de behoefte te weten wat de betekenis is van woorden die ik in een vreemde taal zing of zeg. De opmerkingen van lieve en goed bedoelende mensen dat ik dat helemaal niet hoef te weten hielpen mij niet. Ik weet dat alles frequentie is en dat harmonie die onharmonisch is geworden door de frequentie van de gesproken of gezongen woorden (die ook trilling zijn) hersteld wordt, ook als je niet weet wat je zingt of zegt. Maar de wegen van het Universum zijn vaak ondoorgrondelijk.

Tijdens de levels 1 en 2 van de Kundalini Yoga Coach opleiding die ik 5 en 4 jaar geleden bij Jasper Kok/Guru Gian volgde werd ik in het diepe gegooid. Er werd veel en vaak mantra’s gezongen uit de KY-traditie en na mijn aanvankelijke weerstand begon ik van deze mantra’s te houden. Wat deze ontluikende liefde een forse duw vooruit gaf is dat ik een aantal bijzondere ervaringen heb gehad na het zingen van bepaalde mantra’s. Zo ervaarde ik een diep en helend contact met mijn moeder die al 15 jaar uit de Tijd is, na het zingen van de mantra Akaal en na de mantra Ang Sang Wahe Guru werd ik ’s nachts door vele moeilijke en pijnlijke ervaringen van mijn jeugd tot aan nu geleid terwijl de mantra in mijn hart en ziel door zong, en ervaarde ik een liefdevolle, helende aansporing zodat ik ongemak en pijn kon laten gaan.

Ik heb vorig jaar de beslissing genomen mijn liefde voor mantra’s te delen. Sinds oktober is er op de tweede donderdagavond van de maand (vakanties en feestdagen uitgezonderd) mantra zingen in Enkhuizen. Voornamelijk uit de KY-Sikh-traditie, met op zijn tijd mantra’s uit de Hindu-traditie. Zoals ik al eens eerder schreef bespeel ik zelf geen instrument, maar Spotify is een grote hulp bij het vinden van uitvoeringen die mij en hopelijk ook jullie aanspreken.

Voor meer informatie klik je op Events en Activiteiten, heb je vragen gebruik dan de contact pagina voor informatie hoe je mij kunt bereiken.

 9 Februari
En voor je het weet is het februari! Time flies, en ik had niet eens zoveel plezier. Het is de winter van griep en ander ongemak waardoor de mantra-avond van vandaag niet door kan gaan. Ik verlang naar het voorjaar, naar warmte anders dan van onze houtkachel. Maar waar heb ik het in vredesnaam over! De mensen in het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië zouden willen dat hun houtkachels konden branden! Mijn hart voelt de pijn en het intense verdriet over iedereen die- en alles dat verloren gegaan is. Behalve het steunen in euro's bid en zing ik voor alle mensen die daar nu zijn: slachtoffers en helpers. 
Dat de zielen van de overledenen vrij mogen zijn, dat de overlevenden de moed en de kracht mogen vinden om verder te gaan, dat de helpers het vermogen hebben om door te gaan. God, Bron, Alomtegenwoordige, sta hen bij...

 29 December, het jaar is bijna klaar. Deze nieuwsflash komt iets later dan gepland. Na het familiefeest waar we intens van genoten hebben kreeg ik echte griep. Gelukkig is alles weer goed, maar ik had wel even wat rust nodig. 

Er komen in het nieuwe jaar wat veranderingen aan. Ik ga weer yogalessen geven voor een kleine groep, max 6 mensen.

De dinsdagavond meditatie was niet in trek dus die avond ga ik nu yogalessen geven. Yoga is voor iedereen, ongeacht gezondheid, vorm, leeftijd of welke andere redenen die je kunt bedenken. Yoga is geen wedstrijd, je hoeft niet als eerste, beste, lenigste te eindigen. Yoga brengt je stap voor stap dichter bij jezelf. En als je niet op een mat kunt liggen of zitten dan is er een stoel waarop je de oefeningen aangepast kunt doen. Als je vragen hebt bel of mail me!

1 November, na het ingaan van de gewone tijd, de wintertijd, komt er een gevoel van rust over mij. De weg naar binnen wordt vanzelfsprekender als er kaarslicht brandt en de gordijnen de buitenwereld afschermen. November is voor mij ook een feestelijke maand, morgen is het 50 jaar geleden dat ik trouwde met M. Wij gaan dat gepast vieren met onze club.
November is ook de laatste maand van het jaar dat ik les geef. In januari, als alle dennennaalden zijn weggeveegd, de kerstballen zijn opgeborgen en de hyacinten staan te geuren in de vensterbanken zwaait de deur weer open voor nieuwe lessen. Maar voor het zo ver is zijn er nog meditatielessen en Satsang  waar je van harte welkom bent!

6 Oktober, het waait en de zon schijnt! Er ritselen al dorre bladeren door de tuin, heerlijk! 

Het verdiepen waar ik half augustus over schreef is de basis van wat er deze maand staat te gebeuren: 13 oktober vindt de eerste Satsang: Samen Zijn in Waarheid plaats! Ik geef deze avonden waar we met elkaar mediteren en mantra's zingen samen met Claudia Hartendorp in het BewustZijn Centrum CH van Claudia. Als zingen een stap te ver is voor je dan luister je naar de mantra's, voel de harmonie, die door de woorden wordt oproepen, in je resoneren. 

Geef jezelf de tijd, tijd om te wennen en tijd om te groeien in je hoogste potentieel. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om vragen te stellen. Voel je welkom!

 

Augustus:
Over twee weken is het al 1 september, wat is de vakantietijd voorbij gevlogen! 

Ik heb mij deze zomer meer verdiept in mantra's en welke effecten het zingen ervan heeft op de mens.  Uit eigen ervaring weet ik wat het zingen van mantra's kan doen. Oh! De weerstand! Maar later ook de vrede na het overwinnen van die weerstand. Zoals ik in de lessen regelmatig zeg is alles trilling, de hele Kosmos vibreert en werkelijk alles vibreert mee. Nu is het zo dat wij niet altijd in harmonie mee vibreren. Emoties, levensstijl en omgeving kunnen de harmonie verstoren. Wandelen en echt aanwezig zijn in de natuur, mediteren en ook het zingen van mantra's kan de harmonie helpen her​stellen.
Ben je geïnteresseerd? Lees hier meer.

bottom of page